Участие в откриването на 40 фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ в гр. Варна

40 фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ се проведе в гр. Варна от 23.09. до 29.09.2022 г.

По покана на Зорница София Попганчева директорите на ОУ „Никола Й. Вапцаров“ и Център за работа с деца на улицата в с. Широка лъка и две наши ученички, участници във филма, присъствахме на откриването на фестивала. Нашето гостуване не беше случайно.

През месец юни 2021 г. в ОУ „Никола Й. Вапцаров“ и района се снима игрален филм „Майка“ с режисьор Зорница София. Филмът е по действителна история на Елена Панайотова – режисьор и вдъхновител на проведените Летни театрални академии за деца в Широка лъка с четиринадесет издания, с начало през 2003 г. Уникалните Летни театрални академии за деца се организираха с партньорството на нашето училище и Центъра за работа с деца на улицата. Елена и талантливият й екип от артисти превърнаха четиринадесет вълнуващи и незабравими лета за всички нас! Добрият опит от Широка лъка се пренесе в Кения – Африка.

Премиерата на филма „Майка“ се състоя на втората фестивална вечер. Гледахме развълнувани и горди!

Поздравяваме Зорница София за спечелената голяма награда „Златна роза“, Дария Симеонова за наградата за женска роля, децата от нашето училище и от Кения, участници във филма, за наградата – специален диплом!

Вярваме, че филмът „Майка“ ще получи заслужено още отличия!