Новини

„Заедно за по-зелен Смолян: Учи се и действай!“

Презентационен клип

Презентационен филм

Община Смолян кани и приветства учениците да дойдат в сградата на общината, за да наблюдават изработката на предмети от биоразградима пластмаса и да получат повече информация за процеса. Всички са добре дошли!

Посещението на конкретна група ученици трябва да се заяви предварително.

Отличие за учител от ОУ „Никола Й. Вапцаров“

Стефка Пеевска – старши учител е наградена с Годишна награда на Община Смолян по повод 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност за използване на съвременни интерактивни методи на преподаване и обучение и иновации. Поздравяваме г-жа Пеевска! Благодарим за наградата!

Откриване на музей – галерия „Владимир Рилски“ в старото училище от 1888 г. в с. Широка лъка

Вълнуващ и незабравим празник се състоя на 24 май 2023 г. в Широка лъка. Открихме музей – галерия „Владимир Рилски“ в старото училище от 1888 г. Новият духовен живот на реставрираното училище е със съдействието на кметство Широка лъка, с водещата роля на Васил Седянков – кмет, Община Смолян, Пловдивска Света Митрополия, Регионален исторически музей „Стою Шишков“ и Художествена галерия в гр. Смолян.

На тържеството присъстваха доц. д-р арх. Пламен Рилски и Александър Занков – внуци на художника Владимир Рилски. Те разгледаха нашето училище и писаха в паметната ни книга. „Дядо ми щеше да бъде щастлив и точно за мястото и деня…“ – са част от думите на Александър Занков.

Изложба – Христо Н. Гиневски – историк, родоповед, общественик / 1943 г. – 2017 г. /

На 23.05.2023 г. открихме фотоизложба „Христо Н. Гиневски – историк, родоповед, общественик / 1943 г. – 2017 г. /. Изложбата е съвместна дейност на нашето училище и читалище „Екзарх Стефан – 1872“, подредена е в зала на втория етаж на читалището. Благодарим за съдействието на госпожа Мария Петкова – дъщеря на Христо Гиневски!

„Творилница с музика“

На 18.05.2023 г. учениците от група „Творилница с музика“ в занимания по интереси, представиха публична изява, като подредиха изработени изделия. Поздравяваме ги за красотата и творческото вдъхновение! Благодарност за всеотдайността на госпожа Даниела Бориняшева – ръководител на групата!

22 април 2023 г. – Световен ден на Земята

Ученици от шести и седми клас и г-жа Стефка Пеевска изготвиха листовки за световния ден на Земята, които подариха на институции в Широка лъка. Всяко семейство получи листовка от детето си – наш ученик.

22 април 2023 г. – Световен ден на Земята

Първо място на нашето училище в конкурса за украса „Шарен Великден в община Смолян“

Поздравления за учениците и учителите, които направиха украсата! Благодарим за всеотдайността на г-жа Стефка Пеевска и г-жа Даниела Бориняшева!

Участие в конкурс „Шарен Великден в Община Смолян“

Нашите ученици с желание и интерес се включиха в конкурса „Шарен Великден в Община Смолян“, организиран от Община Смолян. Украсена е градинката в центъра на Широка лъка. Благодарим за всеотдайността на учителите Стефка Пеевска и Даниела Бориняшева! Желаем светли и цветни Великденки празници!

Празник на буквите в първи клас

Вълнуващ и емоционален празник „Ние вече сме грамотни“ с учениците от първи клас се проведе на 30.03.2023 г. Прозвучаха стихове, песни, изви се хоро. Родители, гости и учители очакваха с интерес поредните изненади и загадки, подготвени умело от г – жа Магдалена Гергьовска – класен ръководител. Първокласниците показаха знания и заслужено получиха грамоти. В поздравите към тях разбраха, че „Знанието е сила, която никой не може да ти отнеме“!

Нашите ученици с желание и ентусиазъм участваха в традиционния кукерски празник „Песпонеделник“ – Широка лъка – 2023 г.

Нашите ученици с желание и ентусиазъм участваха в традиционния кукерски празник „Песпонеделник“ – Широка лъка – 2023 г. Отново подредихме изложба с рисунки и апликации за празника, момчета се включиха в местния кукерски състав. Благодарим за грамотата и наградите на г – н Васил Седянков – нашият кмет и г – жа Гергана Чотрева – секретар на читалище „Екзарх Стефан – 1872“!
Ползотворно е сътрудничеството ни с регионален исторически музей „Стою Шишков“ в гр. Смолян. Участвахме с интерес в регионален музеен конкурс „Духът на свободна България“ за стихотворение, есе и рисунка. Благодарим за грамотата и невероятните награди на г – жа Валентина Василева – директор на музея!