Новини

Поредна награда за учител от нашето училище

Поздравяваме Михал Батаклиев – старши учител на група в целодневна организация на учебния ден за получената Годишна награда на Община Смолян на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! Благодарим за отличието!

Представяне на изработени изделия от ученици, включени в група за дейности по интереси „Сръчна мелодия“

На 16.05.2024 г. ученици от група за дейности по интереси „Сръчна мелодия“ представиха изработени изделия. Ръководител на групата е г – жа Даниела Бориняшева. Благодарим за красотата, пъстротата и завладяващите мелодии на гайда, в изпълнение на Красимир от седми клас!

Известни българи четат на деца – Никола Пашов

На 22.04.2024 г. ни гостува забележителният актьор Никола Пашов. По неповторим начин ни представи разказ от Николай Вранчев за неговия дядо. Нашите ученици слушаха с интерес и задаваха въпроси за далечно време със самобитни хора. Благодарим на Никола Пашов, очакваме го отново! Домакин на срещата беше г – жа Гергана Чотрева в читалище „Екзарх Стефан – 1872“.

На гости при кмета на с. Широка лъка

Нашето училище участва в кампанията „Походът на книгите“, инициатива „Известни българи четат на деца“ – обичани и популярни личности в България прочитат откъси от любими детски книги. Основна цел на кампанията е да повишава и насърчава интереса на децата към четенето и книгите.

Благодарим на господин Васил Седянков – кмет на с. Широка лъка, за представянето на негова любима детска книга „Кокоши град“ от Пламен Цонев!

Празник на буквите в първи клас

На 28.03.2024 г. първокласниците и госпожа Магдалена Гергьовска ни подариха пъстър и вълнуващ празник „Ние вече сме грамотни“. Поздравяваме ги и им пожелаваме здраве и все същата любознателност в света на знанието, което е сила и богатство!

Училищен кръг от национално състезание по английски правопис – „Spelling Bee“

На 26.02.2024 г. в училище се проведе училищният кръг на четиринадесетото издание на националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2024. Училищният шампион Иван В. Иванов – 4 клас, спечели в оспорвана надпревара. На второ място е Димитър Т. Караданов – 4 клас.

На 27.02.2024 г. се състоя същото състезание за ученици от 5 до 7 клас. Училищен шампион е Красимир Арабаджиев – 7 клас. На второ място е Атанас Малинов – 5 клас. Поздравяваме момчетата! Благодарим на г – жа Сийка Шопова – старши учител и г – н Михал Батаклиев – старши учител за организацията и провеждането на състезанието!

Грамота за Гергана Кузманова в конкурс на регионална библиотека „Николай Вранчев“

Поздравяваме Гергана Кузманова от седми клас за получената грамота – трето място в конкурс на регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян – „Левски в моето сърце“ и Стефка Пеевска – старши учител!