Новини

Училищен кръг на състезание по английски правопис – „Spelling Bee“

На 26.02.2021 г. в ОУ „Никола Й. Вапцаров“ се проведе училищен кръг на национално състезание по английски правопис – „Spelling Bee“. В него участваха ученици от пети до седми клас. След достойна надпревара победители са: Теодора Николова – 6 клас, първо място; Кристина Пелтекова – 6 клас, второ място и Иван Банкатев – 7 клас, трето място.

Награден паричен фонд за четвърта поредна година е осигурен от г-н Георги Здравков – внук на г-жа Вера Здравкова – наш уважаван учител – ветеран. Благодарим за наградите!

Състезанието се подготви и осъществи от г-жа Сийка Шопова – старши учител по български език и литература и английски език и г-н Михаил Батаклиев – старши учител в ЦОУД.

Патронен празник на училището – 07.12.2020

Поздрав за патронния празник – 07.12.2020 г. от Маруся Бочукова – директор

Уважаеми учители, ученици, родители, служители,

Никола Й. Вапцаров – поетът на морето и машините е роден на 7 декември 1909 г. През целия си кратък живот той остава непокорен, неспокоен, вдъхновяващ.

През 1940 г. излиза първата му и единствена стихосбирка – „Моторни песни“ със стихове, които пронизват.

Поетът е разстрелян на 23 юли 1942 г. В часовете между смъртната присъда и разстрела Вапцаров пише две запомнящи се стихотворения, които дава на съпругата си Бойка.

Вярвам, че днес Никола Вапцаров вдъхновява и нас – учители, ученици, родители и служители.

Нищо, че ще празнуваме от разстояние в електронна среда. Пак ще звучат стихове на Вапцаров и гайди! Гордият син на Пирин е патрон на училище в Родопите, в Широка лъка – нашето училище!

Уважаеми колеги, ученици, родители и служители благодаря ви, че сме заедно!

Бъдете здрави!
Честит празник!
Маруся Бочукова – директор


Празнична програма

Предсмъртно

Родина

Вяра

Гайдарски мелодии

Интересно и любопитно!

Седем двойки лястовици си направиха нови гнезда по сградата на основно училище „Никола Й. Вапцаров“. Удивително е наблюдаването на труда, усърдието и радостта на птиците! Очакваме техните рожби. Надяваме се на добро съжителство!

Годишна награда на Община Смолян за 2020 г. получи г-жа Маргарита Чакърова

Още едно отличие за учител в ОУ „Никола Й. Вапцаров“, с. Широка лъка – Маргарита Ал. Чакърова – старши учител в начален етап е наградена с Годишна награда на Община Смолян за 2020 г. по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост за активна дългогодишна работа със сложен контингент ученици.
Благодарим за отличието! Поздравления за г -жа Чакърова!

Свидетелство за професионална признателност получи г-жа Стефка Пеевска

Свидетелство за професионална признателност получи г-жа Стефка Пеевска – старши учител от Началника на РУО – Смолян – г-жа Мария Семержиева. Наградата е за доказан професионализъм и във връзка с 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Благодарим за отличието! Поздравяваме г-жа Пеевска!