110 години от рождението на Никола Йонков Вапцаров

На 06.12.2019 г. в актовата зала на училището се състоя вълнуващ патронен празник – 110 години от рождението на Никола Йонков Вапцаров.

Посрещнахме много гости: г-н Васил Седянков – кмет на Широка лъка, който ни поздрави, г-жа Димитрия Абрашева – директор на ученическото общежитие, г-жа Стефка Каранлъкова – директор на детска градина „Детелина“, г-н Лазар Терзийски – директор на Дом за деца, който ни връчи поздравителен адрес, г-жа Любка Петрова – председател на Обществения съвет, учители – ветерани, родители и приятели на училището.

Талантливи ученици от НУФИ „Широка лъка“ ни поздравиха за празника, благодарим на г-жа Стоянка Тенова – директор на НУФИ.

Учениците от нашето училище изпълниха музикално – поетична композиция, прозвучаха стихове на Вапцаров, песни, изпълнения на гайда, танци, по традиция най – малките ученици ни зарадваха с драматизация на приказката „Дядовата ръкавичка“. Празничната програма подготвиха: Магдалена Гергьовска – старши учител, Стефка Пеевска – старши учител и Сийка Шопова – старши учител.

В поздравителното си слово г-жа Маруся Бочукова – директор на училището, пожела да ни съпътстват малки и големи успехи и никога да не изпитваме страх, колебание или липса на вяра. Тя поздрави петокласниците Кристина Пелтекова – отличена с трето място за разказ на тема „Видях доброто“ в четвъртото издание на конкурса „Аз раста патриот“, под патронажа на г-н Недялко Славов – областен управител на област Смолян и Теодора Николова за участие в същия конкурс.

Редакционен екип в състав: Кристина Пелтекова, Теодора Николова, Габриела Караданова – ученици в пети клас и учителите: Маргарита Шишкова, Сийка Шопова и Стефка Пеевска ни зарадва с брой 29/05.12.2019 г. на нашия вестник „Училищен звън“.